We verkopen geen beloften

Wij verkopen oplossingen

We verkopen geen beloften
Onze geschiedenis
198919982010201420152015201620172018
1989
 Het jaar waarin onze eerste deal werd afgesloten!
1998
 Opening van ons eerste kantoor in Faro.
2010
Door onze snelle uitbreiding was onze aanwezigheid meer dan nodig in Vilamoura.
Opening van onze eerste agentschap. 
2014
Opening van nos agentschap in Quarteira.
2015
 Door onze constante groei, breiden we uit tot het hele nationale grondgebied met de opening van onze eerste winkel buiten de Algarve, nl. in de prachtige stad Porto. 
2015
Gelijktijdig in dit jaar ontstond er een enorme boost in de vastgoedmarkt in Albufeira, wat toch een zeer belangrijke stad in de Algarve is. Waardoor we ons eerste agentschap in Albufeira, openden.
2016
 Wij konden onmiddellijk merken dat wij in Albufeira heel wat troeven in handen kregen, met het openen van een tweede agentschap als gevolg. 
2017
 Om onze positie in Albufeira te versterken openden we een derde agentschap en dit in enekel 3 jaar tijd. 
2018
Ons merknaam
Ons merknaam
Ons bedrijf

SORTAMI is een vastgoed makelaar in onroerend vastgoed, wiens meertalige team , sinds 1989 actief is op de markt.
 
Onze professionele en diepgaande kennis van de locale en de nationale vastgoedmarkt, biedt ons een uitstekend netwerk van contacten, zowel op nationaal- als op internationaal niveau. 
Vanaf het begin hebben we kunnen vaststellen dat dank zij de tevredenheid van onze klanten, wij steeds meer en meer zijn gaan groeien.

Vanaf het aller eerste contact zorgen wij steeds voor een vaste- en onderhouden relatie met onze klanten, zodat wij in staat zijn om onze klanten, zowel koper als verkoper, het juiste product of de juiste oplossingen te kunnen bieden. 
Onze ervaring
Onze ervaring
Gebruik makend van de diensten van een erkend vastgoedmakelaar, zoals SORTAMI, kent heelwat voordelen. Ons commercieel team die elk hun eigen klantenportefeuille beheren, wonen en werken in die plaats waar u graag vastgoed wilt verkopen en/of verkopen. Dit maakt dat steeds u met een ervaren professional in contact komt die de locale markt van binnen en van buiten kent. Het goede verloop van de aankoop en/of verkoop hangt heel erg af van de kennis van die marktkennis die wij u kunnen geven. 

SORTAMI beschikt over een heel gevarieerd team, komend uit verschillende landen, met elk hun eigen taal en werkervaring. Wij kunnen u met fierheid te woord staan in het Portugees, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Zweeds, Nederlands en het Servisch. 
 
Onze service
Onze service
Ons bemiddelingscontract, zonder exclusiviteit, biedt u de volgende diensten:

- Een gratis marktanalyse;
- Een fotografisch verslag / virtuele rondleiding (360º) van het pand;
- Zichtbaarheid op SORTAMI-website en nieuwsbrieven;
- Promotie in de SORTAMI-catalogus;
- Bekendmaking in onze etalages;
- Bezoeken aan het pand met potentiële kopers; 
 
 Bent u op zoek om uw droomhuis te kopen, dan kan u op onze ondersteuning rekenen in de volgende sectoren:

- Zoeken van oplossingen voor uw financiering;
- Bemiddeling gedurende het gehele onderhandelingsproces;
- Bezoeken van woningen die voor u van toepassing zijn.
- Wij garanderen u de beste vastgoed deals;
- U kan rekening op de samenwerking van nos geheel team; 
Klantenondersteuning
Klantenondersteuning
We zijn steeds attent om onze klanten met de beste zorg te kunnen helpen en begeleiden.

Aankoop- en verkoopsproces

a) Het bekomen van een lening / hypotheek
b) Opzoeking en analyse van alle noodzakelijke- en legale documenten
c) Technische inspectie van het onroerend goed
d) Overeenkomst voor aankoop- en verkoopcontract
e) Aankoop- en verkoopsakte
f) Na het schrijven / de registratie 
 
a) Het bekomen van een lening / hypotheek

Voor het verkrijgen van een lening is het noodzakelijk dat de bank de woning, die u graag wilt kopen, evalueert. Meestal is de garantie voor de betaling van de lening, het vastgoed zelf.
De klant die een lening wilt bekomen, zal zijn inkomen moeten bewijzen aan de hand van documenten. 
Indien u graag de diensnten van de bank wilt gebruiken dan raden wij u aan om, zeker, schriftelijk alles op papier te hebben, voor u uw akkoord geeft, of een overeenkomst ondertekent, of een voorschot betaald.

b) Opzoeking en analyse van alle noodzakelijke- en legale documenten

De advocaat, die door de klant wordt gekozen, zal alle documeten die betrekking hebben op het ontroerend goed opvragen, nakijken.
De advokaat zal ervoor zorgen dat al de volgende documenten in orde zijn:

a) Certificaat van eigendomsregistratie;
b) Onroerendgoed belastingsdocument; 
c) Gebruikslicentie;
d) Technisch dossier van de eigendom;
e) Plannen van de eigendom;
f) Certificaat voor energie-efficiëntie;
g) Reglementering van de condominium;
h) Betalingsbewijzen van de onroerende voorheffing;
 
-Staat de eigendom op naam van de verkopers;
- Zijn geen leningen, schulden, enz. Er wordt grondig nagekeken of de eigendom wordt verkocht, vrij van alle mogelijke schulden;
- Is de eigendom vrij van belastingschulden;
- Werd het pand gebouwd in overeenstemming met de Portugese wet- en regelgeving;
- Nakijken van de opgegeven afmetingen in de documentatie, zodat de klant kan bevestigen dat de afmetingen overeen komen met de eigenom en dat er geen wijzigingen werden angebracht zonder toestemming. 

c) Technische inspectie van de eigendom

Als u vragen heeft of een technisch rapport  zou wensen van een ingenieur (structuur van de eigendom, staat van de eigendom, bestaande defecten van de eigendom, enz) dan neemt u het best contact ope met een ingenieur, waarbij de die kosten rechstreeks met deze persoon verrekend.

d) Overeenkomst voor aankoop- en verkoopcontract

Nadat de advocaat heeft bevestigd dat alle legale documenten in orde zijn, zal de advocaat  de nodige documenten klaarmaken voor de overeenkomst voor aankoop- en verkoopcontract. Bij het ondertekenen van dit contract, wordt een bedrag tussen 10% en 30% van de overeen gekomen verkoopsprijs betaald. 
Dit contract is een document dat bindend is voor beide partijen, zowel voor de verkopers als voor de  kopers, en bevat, op een zeer gedetailleerde manier, de garantie om alle rechten van de koper te waarborgen. 
Het wettelijke regime in Portugal bepaalt dat als de koper zijn overeenkomst verbreekt, hij zijn  volledige aanbetaling verliest. Indien de verkoper zijn overeenkomst verbreekt dan zal hij verplicht zijn om het dubbele bedrag, van het aanbetaalde bedrag, aan de koper moeten uitbetalen. 
 
e) Aankoop- en verkoopsakte

De aankoop is pas definitief wanneer de definitieve akte bij de notaris is ondertekend en wanneer de registratie van de eigendom werd aangepast naar de naam van de nieuwe eigenaar.
Op dit punt moet de volledige bedrag worden betaald (of het resterende bedrag indien er  eerder een aanbetaling werd gedaan).

Het te betalen bedrag wordt meestal een paar dagen van tevoren op de rekening van de advocaat gestort en op dezelfde dag betaald aan de hand van een cheque, aan order, op naam van de verkoper, betalend vanuit de bankrekening van de advokaat.

Belastingen

De aankoop van een woning impliceert het betalen van bepaalde belastingen. Dit zijn de belastingen inherent aan de aankoop van eigendom van een onroerend goed in Portugal:

1. IMT (Gemeentelijke belasting op overdracht van onroerend goed) en zegelrecht;
2. Notaris en registraties;
3. Advocaat, vastgoedmakelaar en ingenieur;
4. Kosten voor lening- / hypotheek;
5. IMI - Gemeentelijke beslasting op onroeroend goed;

1. IMT en zegelrecht De gemeentelijke belasting op overdracht van onroerend goed (IMT)bestaat uit éénenkele betaling, gedaan vóór de aankoop- / verkoopakte en kan gaan tot 6% (wanneer het onroerend goed is bedoeld voor huisvesting). Het bedrag van deze belasting is afhankelijk van het type eigendom en zijn respectievelijke verkoopsprijs. 
 Wanneer de eigendom is bedoeld voor handel of diensten, dan is de te betalen taks 6,5%. 
 Gaat het om rustieke eigendommen, dan is de te betalen taks, 5%. 
 Het zegelrecht; is ook een éénmalige betaling, die ook vóór de aankoop- / verkoopsakte wordt voldaan en bedraagt 0,8% van de verkoopsprijs. 
 
2. Notaris en registraties De notaris kost ongeveer 500 € per akte (als u leningen hebt, overweeg dan 2 akten). elk registratie kost ongeveer 250 €. Een eenvoudig kopen en verkopen kost ongeveer € 750.
 
3. Advocaat, makelaar in onroerend goed en andere belanghebbenden De kosten van de professionals die bij het bedrijf zijn betrokken, zijn afhankelijk van geval tot geval tussen hen en de klant. De honoraria van advocaten houden rekening met de prijs van het onroerend goed en liggen meestal tussen 1% en 2%, plus BTW. De commissie van makelaars in onroerend goed, is meestal 5% plus BTW (Let op: in Portugal is het de verkoper die de commissie aan de vastgoedmakelaar betaalt). 
 
4. Lening / hypotheekkosten Als u voor de aankoop een hypotheek gaat afsluiten, moet u de belasting, zegelrecht van 0,6% op het bedrag van de lening, evenals alle variabele bankkosten in overweging nemen. 
 
5. IMI Na de aankoop is de eigenaar verantwoordelijk voor de betaling van IMI. Deze belasting wordt betaald door wie de eigenaar van het onroerend goed is, op 31 december van het jaar waarop het betrekking heeft. Het bedrag wordt berekend op basis van de waarde van de eigenschappen van het onroerend goed, in overeenstemming met de jaarlijkse respectieve stadtax. Deze tarieven variëren van 0,3% tot 0,5%. Voor rustieke gebouwen is dit 0,8%. De boekwaarde is afhankelijk van factoren zoals type, locatie en leeftijd van het onroerend goed.

Onze vastgoed panden
Onze vastgoed panden
We werken in verschillende marktsegmenten, die ons niet steeds, gezien hun specifieke kenmerken, de mogelijkheid geven om online te staan.

Indien dit voor u van toepassing is, of u heeft vragen omtrent de volgende soorten type vastgoed, twijfel dan niet om met ons toch contact op te nemen.

- Appartementen en woningen;
- Kantoren, winkels en commerciële ruimtes;
- Magazijnen en industriële ruimten;
- Hotel en toerisme;
- Gehele gebouwen;
- Bouwgrond – landbouwgrond;
$(document).ready(function () { headerscroll.scrollheader(); });